Over Ons

Nimrod Nederland is in 2019 opgericht door David en Donna Renney en is een dochteronderneming van Nimrod Veterinary Products Ltd in het Verenigd Koninkrijk. David Renney, een dierenarts met een specifieke interesse in medicijnen voor landbouwdieren en paarden, heeft Nimrod Veterinary Products in 2007 opgericht.

We maken of vinden nieuwe hulpmiddelen voor de dierenarts, met name innovaties die zullen profiteren van onze expertise en technische ondersteuning. Wij geloven dat de dierenarts de beste persoon is om veehouders en paardenhouders te adviseren over de gezondheid, het welzijn, de productiviteit en de prestaties van hun dieren. Binnen ons vakgebied ondersteunen wij dierenartsen daarbij.

Wij zijn een bedrijfslid van het National Office of Animal Health (NOAH). Het doel van het NOAH is om de voordelen van veilige, effectieve, hoogwaardige medicijnen voor de gezondheid en het welzijn van dieren te promoten.

Het Management Team

 • Emmy Jansen-Nimrod Nederland

  E.G.J. Jansen, Country-Manager

  Als Country-Manager vertegenwoordigt Emmy Jansen Nimrod in Nederland. Ze is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het bedrijf en zorgt voor de promotie en verkoop van Nimrods producten aan dierenartsen.

  Emmy heeft na haar studie paraveterinair in Barneveld bijna 14 jaar in een gemengde praktijk (Slingeland Dierenartsen) gewerkt in het oosten van Nederland. Tijdens haar werk in de praktijk is ze ook gastdocente geweest voor leerlingen dierverzorging op het AOC College in Doetinchem.

  Na jarenlange ervaring met landbouwdieren, apotheekbeheer en inkoop heeft Emmy er voor gekozen de uitdaging aan te gaan in sales.

  Emmy bezoekt dierenartspraktijken in Nederland en België voor producttraining, advies en marketingondersteuning. Tevens geeft zij presentaties en lezingen aan veehouders op het gebied van orale vloeistoftherapie voor herkauwers.

 • David Renney-Nimrod Veterinary Products

  D. J. Renney MRCVS, Algemeen Directeur

  David Renney is afgestudeerd aan het Royal Veterinary College van de University of London. Hij werkte in de gemengde praktijk in Northamptonshire en kwam vervolgens als veterinair adviseur in de veterinaire farmaceutische industrie. Hij heeft 30 jaar ervaring in de veterinaire farmaceutische industrie, voornamelijk in bedrijfsontwikkeling, verkoop en marketing. Deze ervaring omvat werk in de meeste grote Europese markten, Zuidoost-Azië en het Midden-Oosten.

  Hij was verantwoordelijk voor de introductie van vloeistoftherapie (drenchen) en klinische voeding voor koeien in het Verenigd Koninkrijk in 2003 en vervolgens in de Ierse Republiek. De techniek is nu universeel in de veehouderij. Zijn andere interesses zijn het gebruik van antibiotica bij paarden en “competitive exclusion” bij pluimvee. Hij geeft bijscholing aan de klanten van Nimrod op deze gebieden en geeft seminars aan de veterinaire scholen van Bristol en Surrey University.

 • Donna Renney-Nimrod Veterinary Products

  D. T. Renney, Operationeel Directeur

  Donna Renney is een linguïst wiens zakelijke ervaring het trainen van paarden en ruiters, hoger onderwijs en kunst omvat. Donna is opgegroeid op een boerderij. Voordat ze bij Nimrod kwam, was ze Chief Executive van Cheltenham Festivals, de toonaangevende organisatie voor kunstfestivals in Engeland. Haar eerste positie bij Cheltenham Festivals was in het oprichtende team van het Cheltenham Science Festival. Ze was ook medeoprichter van de internationale wedstrijd voor wetenschapscommunicatie, Famelab. Bij Nimrod leidt Donna alle aspecten van de operaties, inclusief marketing en HR.

  Donna heeft onlangs de oprichting van Nimrod Nederland BV geleid en is de projectmanager van FarmWatch; ons samenwerkingsproject met de Universiteit van Nottingham en de Chinese partners China National Center for Food Safety Risk Assessment en New Hope Liuhe Co. Ltd.